«ایجاد فضای رسانهای مشترک مبتنی بر اصل تکثر دیدگاه ها و رعایت اخلاق خبرنگاری در حوزه شانگهای» عنوان نشستی بود که طی دو روز در اواخر ماه جولای (اوایل مرداد ماه) در مسکو برگزار شد. فضای رسانه ای در جهان و اخلاق خبرنگاری از مسایل مهمی بودند که نشست مدیران رسانه های کشورهای پیمان شانگهای به بحث گذاشته شدند.
خبرگزاری «روسیه امروز» و آژانس فدرال چاپ و نشر و ارتباطات جمعی مدیریت این برنامه را بر عهده داشتند.
دیمیتری کیسیلیف مدیر کل «روسیه امروز» پیشنهاد تبادلات در حوزه نظریه های اجرایی برای مقابله با تجاوز به فضای اطلاعاتی در کشورهای مختلف را ارایه کرد. چنین اقدامی به گفته وی، در راستای ایجاد تعادل در مونوپل کردن جریانات اصلی رسانه های گروهی در دنیا است که غالب آنها توسط غرب هدایت میشوند. به گفته کیسیلیف، وظیفه پیش روی این نشست، ترویج ایده « ایجاد فضای رسانهای مشترک» است که برای کشورهای ما از اهمیت خاص برخوردار میباشد.
میخاییل سِسلاوینسکی مدیرکل آژانس فدرال چاپ و نشر و ارتباطات جمعی اظهار کرد که مسایل مربوط به فضای اطلاعاتی جهانی و حاکمیت اطلاعاتی در هر کشور اهمیت زیادی دارد. وی در ادامه میگوید: «من فکر میکنم که سوال دقیق را باید اینطور طرح کرد: «چکار کنیم تا شخص بعد از قرار گرفتن در موج اطلاعات از سوی رسانه های کشورهای مختلف، امکان مقایسه نقطه نظرات و غوطه خوردن در تحلیلهای روزنامه نگاران داخلی و خارجی را داشته باشد؟». به گفته وی، در روسیه، حکومت در عرصه رسانه های گروهی تنها زمانی حاضر میشود که نیاز به حمایت مالی بوجود بیاید. حمایت مالی از رسانه هایی صورت میگیرد که منبع درآمد کافی ندارند، به طور مثال، کانالهای تلویزیونی برای کودکان، کانالهای ورزشی... و در اروپا نیز وضع به همین منوال است.
در پایان این نشست بیانیه مشترکی توسط حاضران تنظیم شد.
در این برنامه رسانه های بزرگ کشورهای پیمان شانگهای از جمله «شین هوا» چین، خبرگزاری «ایرنا» ایران، کانال «ت.ر.ت» ترکیه، خبرگزاری «کابار» قرقیزستان، خبرگزاری «خووَر» تاجیکستان، «ر.ت.ر.ک» قزاقستان و گروه رسانه ای «تودی گروپ» هند حضور داشتند.
منبع: آژانس فدرال چاپ و نشر و ارتباطات جمعی
http://www.fapmc.ru/rospechat/newsandevents/newsagency/۲۰۱۵/۰۷/item۲۱.html
نظر شما